EXCLUSIV  Daniela Șerban: Ne batem cu alte arme acum, dacă vrem să dezvoltăm și să avem, într-adevăr, o piață de capital / video

Sursă foto: DC News
Sursă foto: DC News

Daniela Șerban, președinte al Asociației Române pentru Relația cu Investitorii (ARIR), a vorbit despre un context în care finanţarea „chiar să se întâmple mai uşor și mai simplu”.

„Provocarea este cum să facem ca piaţa de capital să fie aer pentru economia României. De ce aer? Pentru că ne dorim o piaţă de capital atractivă, eficientă şi relevantă. Doar cu cele trei elemente puse la un loc, piaţa de capital îşi va servi scopul. Dacă în urmă cu 20, 30 de ani, o piață de capital depindea strict de economia în care ea era situată, în ultimii zece ani nu mai depinde doar de țara în care e situată piața de capital. Globalizarea și digitalizarea au devenit principalii competitori ai unei piețe de capital. Noi ne batem cu alte arme în acest moment, dacă vrem să dezvoltăm și să avem, într-adevăr, o piață de capital”, a spus Daniela Șerban, președinte al Asociației Române pentru Relația cu Investitorii.

„Un studiu realizat de către ARIR arată că, din cele 150 de operaţiuni de capital din ultimii doi ani, peste 60 la sută au durat peste şase luni. Scopul pentru care o companie vine la bursă este finanţarea, iar noi ar trebui să creăm împreună acest context în care finanţarea chiar să se întâmple mai uşor și mai simplu, atâta vreme cât avem expunerea şi platforma Bursei de Valori Bucureşti”, a spus Daniela Șerban.

„ARIR este un liant între actorii guvernamentali, actorii pieței de capital. În noi veți găsi, cu siguranță, un sprijin de analiză și dialog”, a conchis Daniela Șerban.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței „Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense România, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV, și Radio DCNews.

Citește și: Daniela Şerban, ARIR: Ne dorim o piaţă de capital ca un AER pentru economie. Ce înseamnă, de fapt, AER

Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei

Teme de dezbatere

Poate deveni piața de capital din România motorul economiei? Cum putem convinge autoritățile că Bursa de la București este o sursă reală de finanțare?Cum putem avea mai multe companii și investitori la bursă?

Cum se poate implica statul în avantajul său pentru a încuraja utilizarea mecanismelor bursiere?

Care sunt actorii care fac piața de capital să vibreze?

Birocrația la bursă, principala piedică: direcții de acțiune pentru reducerea acesteia

Scurtarea la jumătate a duratei operațiunilor de majorare de capital și a altor operațiuni corporative pentru companiile listate

Reflectarea rolului pieței de capital de finanțator al economiei, infrastructurii, bugetului și reformelor în programele, strategiile și politicile de guvernare

Atragerea de noi emitenți la Bursa de Valori București din rândul IMM-urilor cu potențial de dezvoltare și scalare a afacerii și de noi investitori de retail prin educație financiară

Rolul Fondurilor de Pensii administrate privat pe piața românească de capital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel