Daniel Florea: Pensionarii din Sectorul 5 primesc lunar tichete sociale

Pensionarii din sectorul 5 București, care au un venit mai mic de 752 de lei, primesc lunar tichete în cuantum de 100 de lei lunar. Inițiativa, care aparține primarului Daniel Florea, a fost adoptată de Consiliul Local al sectorului 5.

"Sunt oameni care au muncit o viață întreagă și acum se luptă să supraviețuiască în fiecare lună, fiindcă pensia nu le ajunge pentru medicamente, hrană și pentru achitarea utilităților. Nu avem un buget local generos, dar, din ceea ce avem la dispoziție, am considerat un gest de suflet să alocăm lunar acest ajutor financiar. Ne dorim să arătăm respectul cuvenit acestor bunici ai noștri, dar și să ne îngrijim să le facem mai blânde zilele", a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Acest plafon reprezintă nivelul minim al venitului pentru asigurarea unui trai decent, în cazul unui pensionar singur care trăiește în mediul urban, conform datelor aferente lunii mai 2016, date prezentate de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, se arată într-un comunicat al primăriei sectorului 5 București.

Bunurile și serviciile ce pot fi achiziționate în baza tichetelor sociale sunt: produse alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, servicii medicale, inclusiv medicamente și intervenții medicale de mică amploare – proteze, ochelari, mici operații, cât și bunuri de larg consum.

Documentele necesare pentru a beneficia de acordarea tichetelor sociale sunt: cerere, act de identitate (copie), talon de pensie din luna anterioară depunerii cererii (copie), declarație pe propria răspundere referitoare la bunuri mobile și imobile aflate în proprietate.

Potrivit primăriei sectorului 5, tichetele se ridică de la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, în baza actului de identitate și a semnăturii pe ștatul de plată, de la casieria DGASPC Sector 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel