Daniel Constantin, prima reacție după dezvăluirile lui Gabriel Oprea privind ruperea USL

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a oferit, duminică, o primă reacție față de afirmațiile recente ale vicepremierului Gabriel Oprea legate de motivul pentru care USL s-a rupt.

În cadrul unei postări pe Facebook, Daniel Constantin precizează că, încă din 2011, el "a contribuit la formarea, şi nu la ruperea USL".

Co-președintele ALDE punctează faptul că niciodată nu a ținut la titluri la funcții, dar și că niciodată nu ar fi fost de acord ca USL să se rupă din cauza sa. În plus, ministrul Agriculturii afirmă că nu crede nici faptul că actualul președinte al României este cauza care a dus la ruperea "celui mai important proiect politic de după 1989", USL.

Gabriel Oprea, dezvăluiri senzaționale privind motivul ruperii USL

 

Iată postarea integrală a lui Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și co-președinte ALDE:

"Încă din 2011, eu am contribuit la formarea, şi nu la ruperea USL !

Am încercat în toată activitatea mea politică să evit polemicile, să încerc să-mi construiesc cariera pe fapte şi nu pe declaraţii spectaculoase, care să aducă acuze sau injurii.
Nici acum nu vreau să creez polemici, dar simt nevoia să fac câteva precizări pentru că nu aş vrea ca românii să creadă că eu am stat la baza "ruperii" celui mai important proiect politic de după 1989.
Nu am ținut niciodată la titluri sau la funcții. Dovada este că am renunțat de trei ori la funcția de viceprim-ministru :
1. În Decembrie 2012 - pentru ca Partidul Conservator să fie reprezentat de doi miniștri in Guvern (eu si Maria Grapini).
2.În Decembrie 2014 - pentru ca Partidul Conservator să primească un portofoliu mai important - Educația, pentru Sorin Campeanu.
Şi, cel mai important ,
3. În Februarie 2014 - pentru ca Proiectul USL să meargă mai departe.

Am fost unul dintre cei mai mari susţinători ai proiectului USL şi am încercat să aplanez de multe ori tensiunile ce au apărut între cei doi Copreședinți !
Nu aş fi acceptat NICIODATĂ ca acest proiect sa dispară din cauza mea ! Așa cum cred ca nici Klaus Iohannis nu este cauza pentru care s-a rupt USL-ul. Nesiguranţa care l-a cuprins pe Crin Antonescu vis-a- vis de susţinerea PSD-ului pentru funcţia de președinte este cea care a determinat acest lucru !". 

În urmă cu o seară, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, într-o emisiune moderată de Rareș Bogdan, transmisă de Realitatea TV de la Mamaia, că tema ruperii USL din cauza actualului președinte Klaus Iohannis a fost una falsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel