Daniel Constantin: ALDE să solicite congres extraordinar

 Preşedintele Partidului Pro România, Daniel Constantin, este de părere că membrii "de bună factură" din ALDE ar trebui să ceară organizarea unui Congres extraordinar în care să analizeze acţiunile preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu. 

'Regretul, mâhnirea şi nemulţumirea mea sunt duble. Pe de o parte, din cauza felului în care cei doi lideri ai Coaliţiei se comportă faţă de primul ministru pe care se înghesuiau să îl conducă la şedinţa de Guvern. Pe de altă parte, din cauza faptului că am muncit alături de Tăriceanu ca să aducem ALDE la guvernare, iar astăzi Tăriceanu faultează acest guvern, proprii miniştri şi dorinţa membrilor din întreaga ţară. Practic, Tăriceanu scoate ALDE de la guvernare într-un mod ilegal şi nestatutar - conducerea ALDE nu este înregistrată la Tribunal. De aceea, cred că toţi colegii de bună factură din ALDE, pentru care democraţia nu este doar un ifos, aşa cum consideră Tăriceanu, ar trebui sa ceară un congres extraordinar care sa analizeze acţiunile preşedintelui Tăriceanu împotriva propriului partid", a scris Constantin, vineri, pe Facebook, într-o postare intitulată "Abuzul de putere". 

Constantin afirmă, totodată, că PSD şi ALDE "sunt conduse într-o manieră care aminteşte mai degrabă de comunism decât de democraţie". 

"Am vazut dezvăluirile unor oameni din PSD cu privire la modul în care se manifesta democraţia internă, la modul în care sunt executaţi oamenii incomozi. Şi mi-am amintit de ce mi s-a întâmplat mie în ALDE, un proces inechitabil în care juraţii veniseră cu decizia în plic. Tăriceanu, la fel ca Dragnea, nu are nimic în comun cu democraţia. Sunt doi oameni formaţi în comunism, doi oameni pentru care principiile democratice nu reprezintă absolut nimic. Modelul de leadership politic pe care ei îl reprezintă a expirat, ţine de trecut şi trebuie sa înceteze", mai scrie Daniel Constantin, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel