Dăncilă: Dan Nica are o susţinere puternică din partea Grupului Socialiştilor şi Democraţilor Europeni

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că se aşteaptă ca europarlamentarii partidelor de opoziţie din România să acţioneze împotriva lui Dan Nica, propus de PSD comisar european, dar a adăugat că Nica are o susţinere puternică din partea Grupului Socialiştilor şi Democraţilor Europeni.

'Mă aştept la acest lucru (ca eurodeputaţi ai partidelor Opoziţiei să voteze în Parlamentul European împotriva lui Nica - n.r.), dar Dan Nica are o susţinere puternică din partea Grupului Socialiştilor şi Democraţilor Europeni. A avut şi Rovana Plumb susţinere, dar acum, văzând ceea ce s-a întâmplat, grupul nu s-a aşteptat la o asemenea abordare, văzând ceea ce s-a întâmplat, grupul nu va mai accepta ca şi a doua oară un reprezentant al grupului să fie respins', a spus Dăncilă la România TV.

Ea a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis l-a acceptat pe Dan Nica atunci când a trimis prima dată propunerile pentru comisar european - Rovana Plumb şi Dan Nica. Premierul a menţionat că preşedintele Comisiei Europene a spus la început că vrea egalitate de gen, a avut la 50 - 50% propuneri bărbaţi şi femei, iar aceste propuneri au fost respinse, prin urmare nu mai poate nimeni să ceară unei ţări să nominalizeze de două ori o femeie. Întrebată de ce nu l-a propus pe Victor Ponta pentru funcţia de comisar european, iar acesta, la schimb, să o susţină la moţiunea de cenzură, Dăncilă a spus că nu are încredere în fostul său coleg de partid.

'Nu pot să fac acest lucru, sunt un om foarte corect şi onest. Am avut discuţii cu domnul Ponta. Pe toţi cei din jurul lui i-a minţit şi sunt convinsă că şi cei care au plecat la PRO România, mulţi dintre ei regretă. De fiecare dată spune un lucru şi face altceva. Nu am încredere în domnul Ponta şi nici colegii mei nu au încredere. Nu am luat decizia singură, am mers în Comitetul Executiv Naţional şi am ridicat problema unei cooperări cu PRO România. Colegii şi colegele mele nu aveau nimic cu PRO România, aveau neîncredere în Victor Ponta, care de-a lungul timpului nu a făcut decât să îi dezamăgească pe toţi', a spus premierul, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel