Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul "Telepatia"

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu,  a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Telepatia". Tot în acest dosar, fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, a fost condamnat la șase ani de închisoare.  Decizia nu este definitivă. 

Magistrații Tribunalului București au dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani cu închisoarea în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Analistul Bogdan Chirieac a declarat pentru RTV că: "Sentința nu m-a surprins în niciun fel, fiindcă la un dosar politic nu mă așteptam la o sentință curată. Dosarul, așa cum a fost făcut pe prezumție de telepatie, era un dosar cu mari semne de întrebare. Pe această linie, sentința nu putea fi decât de condamnare, că nu s-a deranjat atât de multă lume, atât de mulți ani, ca să se dea o achitare. În privința implicației sentinței, deocamdată nu are o semnificație aparte, doar că sporește presiunea asupra președintelui de onoare al Partidului Conservator, domnul Dan Voiculescu".

Gheorghe Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat la Realitatea TV că sentinţa nu este definitivă şi că vor fi urmate toate căile de atac. Dan Voiculescu a semnalat neregulile din dosarul privatizării ICA

Dan Voiculescu a arătat, în ultimul cuvânt, că, în opinia sa, există două nereguli în ceea ce priveşte ancheta şi acuzaţiile din acest dosar. O primă neregulă semnalată de acesta a fost aceea că, pe parcursul urmăririi penale, el nu ar fi fost chemat niciodată în faţa anchetatorilor pentru a da declaraţie, în contextul în care toate celelalte persoane ar fi fost întrebate în legătură cu persoana sa de către anchetatori.

 O a doua neregulă semnalată de Voiculescu judecătorului ar fi aceea că, în opinia sa, nu există nicio probă şi niciun indiciu direct sau indirect care să dovedească acuzaţiile ce i se aduc, respectiv nu există martori, înregistrări telefonice sau ambientale ori documente care să dovedească acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori.

Voiculescu a adăugat că procurorul de caz a folosit sintagma "telepatie" în rechizitoriu pentru a face conexiunea între el şi ceilalţi inculpaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel