Dan Voiculescu, avertisment pentru guvernanți

Dan Voiculescu trimite un avertisment dur guvernanţilor. Dacă nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru folosirea eficientă a fondurilor europene, România riscă să piardă foarte mulţi bani în anii următori.

"Puțini vorbesc despre asta: nu e breaking news. Și totuși, e o temă de o importanță și de o gravitate excepționale care va ajunge să fie de interes – ca multe altele – abia atunci când efectele vor fi greu de reparat.

În 2016, România se confruntă cu o provocare importantă.

Este vorba de neimplementarea condiționalităților ex-ante până la 31 decembrie 2016 care va pune o presiune uriașă pe bugetul de stat. Prin aceste condiționalități, fiecare stat membru UE garantează existența condițiilor prealabile necesare pentru utilizarea eficientă a fondurilor europene structurale și de investiții.

[citeste si]

Marile proiecte aprobate de Comisia Europeană dar neterminate în perioada de programare 2007-2013 trebuie obligatoriu finalizate fie prin procesul cunoscut sub denumirea de fazare, fie din resurse financiare proprii care, în mare, provin tot din bugetul de stat deoarece beneficiarii sunt autorități publice sau companii de stat.

În caz contrar, există un risc major în implementarea fondurilor structurale și de investiții pentru perioada 2014-2020.

PS: Am vrut astfel să mă asigur că acest risc se știe de acum, din ianuarie 2016 și nu va ajunge să fie, în decembrie 2016, o nouă tristă constatare", a scris Dan Voiculescu pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel