DAN VOICULESCU: Ar fi nedrept să nu plătească nimeni pentru ce s-a întâmplat în Guvernarea Băsescu-Boc

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, remarcă "cu satisfacție" că și FMI confirmă că măsurile de austeritate au fost o greșeală, apreciind, totodată, că "ar fi nedrept să nu plătească nimeni" pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul guvernării PDL.

"Raul nu e calea spre bine: austeritatea s-a dovedit a fi neproductiva. Acum a venit si confirmarea FMI", notează Dan Voiculescu în ultima postare pe blogul personal. 

"Inca din 2010, am afirmat ca politica de austeritate va duce la reducerea consumului pe care eu il consider motorul cresterii economice. Am sustinut constant necesitatea implementarii unor solutii reale si eficiente care sa urmareasca un singur deziderat: cresterea economică.

In schimb, Guvernul Basescu – Boc s-a incapatanat sa sustina niste masuri anti-criza absurde si nedrepte, chiar peste limita ceruta de partenerii europeni.

Traian Basescu a facut experimente pe seama poporului roman si a refuzat orice opinie contrara deciziei sale de taiere a salariilor cu 25%, a pensiilor, a bugetului pentru educatie si sanatate, a consumului intern, etc. Esecul monumental al planului de austeritate in anii 2009, 2010, 2011 a distrus destine, a condamnat generatii de tineri la somaj, a incurajat exodul de inteligenta.

Recent, am constatat cu satisfactie ca Biroul Independent de Evaluare din cadrul FMI sustine ca masurile de austeritate au fost o greseala. In urma cu ceva timp, institutiile europene erau cele care socoteau aceleasi masuri ca fiind inutile", notează fondatorul PC. 

Dan Voiculescu conchide: "Greseala lor pe seama noastra! O greseala catastrofala pentru care ar fi nedrept sa nu plateasca nimeni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel