Dan Tapalagă, scandal cu Adrian Ursu la Conferința SEEMF 2015

Adrian Ursu și Dan Tapalagă au avut o dispută dură la conferința South East Europe Media Forum de la hotelul Marriot din București.

Invitați la tribuna SEEMF 2015, ca speakeri, jurnaliștii Dan Tăpălagă și Adrian Ursu au avut câteva contre dure care au încins atmosfera. Adrian Ursu a făcut o scurtă prezentare a problemelor cu care se confruntă mass media, punând câteva întrebări retorice, îndreptate în special împotriva puterii politice. În discursul său, Tăpălagă l-a atacat direct pe Adrian Ursu.

"Cred ca Adrian Ursu a uitat, de pe lista întrebărilor retorice, una care mi se pare importantă, și anume dacă ați mai auzit de o țară în care o televiziune luptă cu abuzul și corupția, dar duce lungi campanii împotriva justiției, are un fost patron condamnat la 10 ani pentru corupție și câțiva jurnaliști cercetați pentru șantaj".

Răspunsul nu s-a lăsat însă așteptat. "Așa cum Dan a precizat în mod corect, nu e vorba de patroni, nu e vorba de acuzații de corupție și nu e vorba de niciun jurnalist al postului cercetat pentru vreo faptă de corupție, absolut nici un jurnalist, ca urmare, dați-mi un exemplu dumneavoastră, care pare ca știți. Dacă avem curajul opiniilor, să avem si curajul exprimărilor, zic", a spus Adrian Ursu.

După câteva momente de liniște, pentru că nimeni nu a putut să indice un astfel de nume, Adrian Ursu a continuat: "Ne cerem scuze invitațiilor străini, pentu ca vă prezentăm o Românie a urii, o Românie in care frustrările se manifestă în mod penibil și în care, sigur, incapacitatea de a purta un dialog se dovedește marea problemă a acestor zile. Vă mulțumesc tuturor pentru că ne-ați ascultat și îmi cer scuze că ați fost nevoiți să urmăriți un astfel de schimb, absolut irelevant pentru temele foarte importante care trebuie discutate aici".

De asemenea, Ursu a făcut o trimitere directă la acționariatul ascuns în off shore și la banii luați la pungă de publicațiile favorabile regimului Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel