Dan Șova: Pe autostrada Comarnic-Brașov se va circula cu taxă. Vezi cât vor plăti șoferii

Dan Șova, ministrul delegat pentru  Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, a anunțat că șoferii care vor   circula pe cei 58 de kilometri ai autostrăzii Comarnic-Braşov, sau Autostrada Zăpezii, cum mai este cunoscută, vor plăti o taxă de circa 3 euro/100 de km. Taxa este impusă din cauză că aceasta va realizată prin concesiune, plate realizându-se fie prin trimiterea unui SMS, fie prin achiziţia unui cod de bare sau a unei viniete din benzinării, aşa cum în prezent şoferii îşi cumpără rovinietă pentru circulaţia pe drumurile naţionale, scrie gandul.info.

"Plata nu se va face cu sistem de barieră, pentru că s-ar face aglomeraţie. Şi nici investitorii nu agreează sistemul cu barieră. O să fie şi taxă electronică cu telefonul mobil - prin sms -, o să fie şi cu un cod de bare pe geam, pentru cine circulă mai mult, eventual. Poţi să cumperi şi de la benzinărie, să o pui în geam. O să fie mai multe mecanisme", a declarat Dan Şova la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

 Dan Șova  a menţionat că taxa pe care o va plăti un autoturism pe Comarnic-Braşov va fi de 3 euro/100 de km. « Acesta este modelul financiar. Nu pot să vă spun dacă va fi mai mare sau mai mic, asta şi în funcţie şi de finanţare », a mai adăugat invitatul emisiunii de la ProTV.

 Ministrul delegat a avertizat însă că cei care depăşesc numărul de km pentru care şi-au cumpărat vinieta vor primi acasă amenda, pe baza înregistrării camerelor de luat vederi.

 „Comarnic-Braşov va fi gata înainte de alegerile din 2016. Nu e vorba numai de voinţa mea ca ministru. Eu am mai spus, mă duc cu cortul pe Comarnic- Braşov ca să nu stea cineva degeaba.

Negocierile pentru desemnarea câştigătorului contractului de construcţie şi de operare a tronsonului Comarnic - Braşov, parte a Autostrăzii Bucureşti - Braşov, au început recent.  La discuţii au participat patru ofertanţi, mai exact Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, China Communications Construction Company, Vinci - Strabag - Aktor şi Impregilo - Salini, a mai spus ministrul Dan Șova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel