Dan Preda este noul director al Radio România Actualități

dan preda
dan preda

Dan Preda, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni radioului public, a devenit de azi Managerul postului Radio România Actualități. Cei mai mulți probabil că și-l amintesc transmițând din Orientul Mijlociu începutul războiului din Golf în ianuarie 1991, când lucra ca ziarist doar de câteva luni. În septembrie același an, se afla din nou în zonă și era unul dintre primii care avertiza că regiunea era departe de a fi pacificată și "caii războiului se auzeau nechezând". Tânărului de numai 28 de ani de la Radio România îi acordau atunci interviuri trei miniștri de externe, precum și președintele de atunci al Israelului. S-a întors în țară înainte de vreme pentru că a aflat că, în urmă cu o săptămână devenise tată.

Astazi Dan Preda are 50 de ani din care aproape 24 i-a petrecut in Radio, timp in care a fost, rand pe rand, reporter la Stiri, corespondent de razboi, acreditat permanent 20 de ani la Consiliul Europei - de unde a transmis in 1993, in direct intrerea Romaniei in CE - realizator de emisiuni la RRA si Radio Bucuresti, redactor sef al Agentiei Rador si al Stirilor iar apoi membru in Consiliul de Administratie al SRR intre 2005- 2010 si membru in Comitetul Director al radioului din 2012. Este absolvent al Facultatii de filologie din cadrul Universitatii Bucuresti si Doctor in Litere din 2004 cu calificativul Cum Laude dar si al Facultatii de Relatii Publice si Comunicare din cadrul SNSPA. A facut numeroase stagii de lucru: la BBC Londra, la DW Koln, la Consiliul Europei si Parlamentul European la Strasbourg, dar si la Washington in calitate de invitat al guvernului american.

Preda a devenit director al RRA in urma unui concurs, acesta fiind cel de-al doilea sustinut in ultimii doi ani dupa cel pentru comitetul director, sub guvernari diferite, ceea ce releva ca le-a castigat ca profesionist si nu cu "binecuvantare " politica.

Intr-o declaratie pentru DC News, Dan Preda a spus ca, pentru el, nu exista onoare mai mare decat aceea de a conduce cel mai important si mai iubit post de radio din Romania si ca, in scurta vreme, proiectele sale vor aduce o crestere importanta a audientei pentru Radio Romania Actualitati, sporind si impactul misiunii sale publice.

Radio Romania Actualitati este primul post de radio din Romania si ca vechime - 85 de ani- si ca market share - 13%., avand aproape 2 milioane de ascultatori zilnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel