EXCLUSIV  Dan Dungaciu, semnal de alarmă privind Turcia: Este neraţional. Legitimitate internă FABULOASĂ

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a vorbit despre schimbările care au avut loc în ceea ce priveşte Turcia şi modul în care aceasta acţionează în regiune. 

"Turcia este emergentă, ea vine şi îşi cere locul sub soare. Spune „Tratatul de la Sèvres a făcut din Marea Egee un lac grec. Nu se poate să nu ne daţi nimic din resurse. Le luăm noi dacă nu ni le daţi”. Deci Turcia este într-o creştere. E neraţional ce face Turcia? Sigur că este neraţional din punct de vedere al calculelor, dar legitimitatea internă este fabuloasă. Partidul Republican turcesc a spus explicit că susţine ceea ce face Erdogan în Marea Mediterană. Deci din acest punct de vedere, legitimitatea există în Turcia pentru a face aşa ceva.

Iar în ceea ce priveşte Azerbaidjan e vorba de două state, o singură naţiune şi iarăşi este un tip de legitimitate. Sigur, poate că Turcia se va prăbuşi sub povara propriilor asumări. Dar totdeauna trebuie să ţinem seama că cu Turcia nu se mai poate vorbi astăzi aşa cum se vorbea acum zece ani. Turcia e într-o emergenţă care are doza ei de iraţionalitate. Probabil că e prea mult pentru ceea ce şi-a asumat Turcia, dar discursul de tip raţional, ‚măi Turcia, e prea mult ce ţi-ai asumat, du-te acasă şi stai liniştită’ nu are cum să mai ţină în momentul acesta pentru că Turcia se uită altfel la lume, se uită altfel în oglindă", a explicat Dan Dungaciu în emisiunea "Pe Plan Extern" de la DC News TV.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel