Cutremur la vârful PSD, după Consiliul Național: Codrin Ștefănescu: Numărul de vicepreședinți, diminuat drastic

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, invitat miercuri la DC News Live, a anunțat că structura centrală de decizie a partidului se va diminua foarte mult, numărul vicepreședinților urmând a fi înjumătățit, dar a căror putere va fi mare și extrem de legitimă. 

 

Codrin Ștefănescu a declarat că se va propune Consiliul Național al PSD diminuarea numărului de vicepreședinți la nivel central. 

"Sunt mai multe propuneri, 9 vicepreședinți aleși nominal, în ordinea votului, de către Congres, până la 11. Oricum se va diminua foarte mult. Acum sunt 21 de vicepreședinți. Altă propunere este ca vicepreședinții să conducă strict departamentele de specialitate. Și vor conduce departamentele în cadrul Consiliului Național indidferent că sunt sau nu miniștri-vicepreședinți. Adică dacă vicepreședintele Bogdan Chirieac conduce departamentul economic și noi suntem la guvernare și avem 2 miniștri pe acest domeniu, miniștrii sunt obligați, și cu secretarii de stat, și cu șefii de agenții și cu membrii comisiilor din Parlament pe economie  să participe la ședințele departamentului unde acolo se discută programul de guvernare, pentru care ne-au votat oamenii. 

Întrebat dacă se va da și puterea vicepreședintelui să schimbe ministrul care nu o să mai participe din momentul în care e ministru, Codrin Ștefănescu a explicat: "În momentul în care ai un număr mai mic de vicepreședinți, cu siguranță puterea va fi mare și extrem de legitimă prin Congres".

"Înseamnă că vicepreședintele pe economie îl cheamă pe ministrul de la economie, de la energie, iar dacă aceștia refuză de 2-3 ori să se prezinte vicepreședintele de partid poate să propună schimbarea ministrului", a comentat Bogdan Chirieac.

"Departamentul poate să propună președintelui de partid care trebuie să fie și premier da, anumite lucruri. Domnule, oamenii ăștia nu vin la întâlniri, pentru că departamentul org întâlniri și cu zone de profil - sindicate, patronate, care vin cu niște idei generoase. Dacă există comunicare se poate schimba foarte multe altelucruri", a mai spus Codrin Ștefănescu, la DCNews Live. 

Codrin Ștefănescu, despre cazul Dan Voiculescu: "Nici în Cuba nu s-a întâmplat așa ceva!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel