Cutremur la INFP: Mărmureanu a fost schimbat din funcţie

marmureanu
marmureanu

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat din funcţia de director general al Institutului de Fizică a Pământului pe motiv că a depăşit demult vârsta de pensionare, cea de 65 de ani. Seismologul a împlinit 71 de ani şi a condus Institutul timp de 11 ani.

Odată cu schimbarea lui Gheorghe Mărmureanu, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a mai înlocuit încă alţi şase directori de institute, pe acelaşi motiv, al vârstei, scrie jurnalul.ro.

„De fapt, nu Ministerul direct a făcut schimbările, ci Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, aflată în subordinea Ministerului. Odată cu mine au fost schimbaţi şi academicieni, tot din motiv de vârstă, în primul rând. Dar eu mă simt foarte bine cu schimbarea, nu mă deranjează deloc. Chiar mi-am făcut recent un control la cord, iar medicul mi-a spus că am o inimă ca la 20 de ani”, a declarat profesorul Mărmureanu pentru jurnalul.ro. Vizibil într-o formă bună, el a adăugat că, oricum, depăşise demult şi mandatul de director, stabilit la „patru plus patru ani”.

Noul director al Institutului va fi colegul său mai tânăr, dr. Ing. Constantin Ionescu, de 49 de ani, fost director tehnic. Specializat în Automatică, el este şi şeful unei structuri foarte importante pentru România: Reţeaua Seismică Naţională. „Constantin Ionescu a fost şi propunerea mea. Îl cunosc, şi-a dat doctoratul cu mine, este activ, bun manager şi am toată încrederea în el. Este foarte important să fii un bun manager fiindcă degeaba eşti un bun cercetător, cu capul în nori, cum s-ar spune, dacă nu ştii să organizezi lucrurile”, ne-a mai declarat profesorul Mărmureanu. El nu va pleca din Institut, ci va rămâne în continuare director onorific, director ştiinţific, consilier şi membru în consiliul de administraţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel