Cutremur în zona seismică Vrancea, 8 ianuarie 2022

Un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP informează că în ziua de 08 Ianuarie 2022, la ora 01:02:04 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 121 km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 74km NE de Ploiesti, 119km S de Bacau, 123km V de Braila, 125km V de Galati, 126km N de Bucuresti, 146km NE de Pitesti, 181km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 200km SV de Iasi.

Cutremure recente în lume: 

China: Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în provincia Qinghai 

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs sâmbătă dimineaţa în Qinghai, o provincie puţin populată din nord-vestul Chinei, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc sâmbătă la 01:45 (17:45 GMT vineri) la o adâncime de 10 km, a fost localizat la aproximativ 140 km nord-vest de oraşul Xining, potrivit USGS.

Seism cu magnitudinea 5,6, produs în centrul Peru

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs vineri dimineaţă în Peru, conform Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC), mişcările telurice fiind resimţite în capitala Lima, relatează Reuters şi EFE.

Cutremurul s-a produs la ora locală 5:27 (10:27 GMT) şi a avut epicentrul la 19 kilometri nord-vest de centrul oraşului, potrivit Institutului de Geofizică din Peru.

Seismul s-a produs la o adâncime de 80 de kilometri, conform EMSC.

Nu au fost semnalate pagube materiale sau victime imediat după producerea seismului.

Evenimentul a stârnit panică în rândul populaţiei, care a ieşit pe străzi de teama cutremurului a cărui intensitate a fost percepută drept mult mai mare, notează EFE.

Direcţia de hidrografie şi navigaţie a marinei peruane a raportat că seismul nu a creat risc de tsunami pe coasta ţării.

Statul Peru este situat în zona supranumită Cercul de Foc al Pacificului, unde are loc aproximativ 85% din activitatea seismică la nivel mondial, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel