Cutremur 28 octombrie 2018. Animale care ”prezic” seismul

câine
câine

Cutremur 28 octombrie 2018. Comportamentul neobișnuit al animalelor înainte de un cutremur a făcut ca specialiștii să ajungă la concluzia ca acestea sunt cei mai buni seismologi.

Cutremur 28 octombrie 2018. Cu toate acestea, la cutremurul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 27 spre 28 octombrie 2018, se pare că nu toate animalele au simțit că urmează o mișcare telurică.

De exemplu, jurnalistul Val Vâlcu a spus că are trei câini și niciunul nu s-a mișcat. Vă invităm să ne spuneți dacă animalele dumneavoastră de companie au simțit cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 - 28 octombrie.

Trebuie să știți că animalele nu prezic cutremurele, nu au un talent special în acest sens. Ele doar reacționează la schimbăriile care au loc în mediul lor de viață. 

Totuși, printre speciile care pot ”presimţi” cutremurele se numără peştii şi şerpii. Ambele specii au organe de simţ foarte bine dezvoltate. Este posibil ca ei să perceapă mici modificări în câmpul electromagnetic sau mici unde de şoc, cu mai multe zile înaintea unui cutremur puternic.

Așteptăm mesajele dumneavoastră în secțiunile comentarii de la acest articol pentru a ne spune dacă animalele dumneavoastră de companie au avut un comportament neobișnuit înainte de seism.


Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc în judeţul Buzău, nu în Covasna cum a anunţat anterior INFP, iar adâncimea la care s-a produs a fost şi ea revizuită la 150 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel