Cum să faci cea mai bună tobă de porc. Acesta este secretul

Loredana Brumă / 10 dec 2019 / 17:52 Salveaza PDF Comentarii
Tobă
Tobă

Toba de porc este delicioasă şi nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm o reţetă simplă. 

Ingrediente

 

Cap de porc

Limba de porc

Carne macră

Inimă şi rinichi de porc 

Condimente: sare, piper, cimbru, foi de dafin

Citeşte şi Cârnaţi de casă, reţetă pentru Crăciun. Aşa îţi ies delicioşi

 

Mod de preparare

 

Se spală capul de porc şi celelalte organe pentru a se îndepărta sângele, apoi se pun la fiert. Se spumuieşte, după care se adaugă condimentele: piper boabe, foi de dafin şi cimbru. Capul de porc se fierbe până când cade carnea de pe os.

Carnea și celelalte organe se scot înainte şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se taie bucăţi mici. Tocăm mărunt şi carnea de la căpăţâna porcului. Condimentăm totul cu sare, piper măcinat şi cimbru, apoi adăugăm o cană din zeama în care am fiert totul şi amestecăm bine. 

Se umple membrana de toba cu amestecul preparat. Se leagă la un capăt sau se coase. Dacă e nevoie se înțeapă membrana pentru a nu crăpa și se pune din nou la fiert. Agăugaţi şi condimente. Fierbem timp de 20-30 de minute, apoi se pune la presat timp de două ore. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24