EXCLUSIV  Cum îl ”promova” Liiceanu pe Lavric, controversatul parlamentar de la AUR

Sorin Lavric, proaspăt ales parlamentar AUR, cunoscut pentru declaraţiile politice radicale, era ”promovat” de Gabriel Liiceanu.

Mai precis, Sorin Lavric avea cale liberă de publicare a cărților la editura Humanitas, acolo unde este director Gabriel Liiceanu.

Iată volumele semnate de Sorin Lavric:

“Cartea de Crăciun” (Humanitas, 1997); “Ontologia lui Noica. O exegeză” (Humanitas, 2005); “Noica şi Mişcarea Legionară” (Humanitas, 2007), Traduceri (împreună cu Bogdan Mincă): Martin Heidegger, “Parmenide” (Humanitas, 2001); “Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei” (Humanitas, 2006). Toate au apărut la editura condusă de Gabriel Liiceanu.

Amintim că Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, parlamentar AUR, după ce presa a publicat fragmente jignitoare și discriminatorii din scrierile acestuia.

Uniunea ”a luat act cu stupoare de pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă.

”Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale dlui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România. Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista "România literară", în mod firesc şi necesar, iau sfârşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel