Cum arătau "greii PDL": Blaga, Videanu şi Berceanu la intrarea în politică

Cei trei grei ai PDL, Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu au intrat în politică imediat după Revoluţie. Ei au fost aleşi pe listele FSN,  condus de Ion Iliescu. Primele funcţii importante le-au avut cu toţii în Parlament, unde au fost deputaţi şi au menţinut această funcţie până în actuala legislatură. Între timp Blaga a ajuns şef al PDL, Videanu va fi şef al PDL Bucureşti în timp ce Berceanu se pregăteşte de retragerea din politică.

Vasile Blaga a candidat pentru prima oară la alegerile din 20 mai 1990 şi a fost ales deputat de Bihor pe listele Frontului Salvării Naționale. În această calitate a deținut funcția de membru al Comisiei pentru apărare și asigurarea ordinii publice din Camera Deputaților. Și-a dat demisia din funcția de membru al Parlamentului la data de 14 februarie 1992 (înlocuit de deputatul Gavril Cheregi), fiind numit în funcția de prefect al județului Bihor.

Radu Berceanu a intrat în Prlment în 1990 pe listele Frontului Salvării Naţionale. El a rămas în Parlament 22 de ani, inclusiv în legislatura 2008-2012. Între timp a fost ministru al Transporturilor de două ori, iar în prezent a trecut în cealaltă Cameră a Parlamentului, fiind senator. Berceanu a anunţat că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare.

Videanu a fost ales la alegerile din 20 mai 1990 deputat de Teleorman din partea FSN. La alegerile legislative din 1992 a fost reales din partea aceleiași formațiuni. În 1993 a devenit şef al tineretului PD. El a rămas în Parlament până în actuala legislatură. Deocamdată nu a anunţat dacă va mai candida pentru un nou mandat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel