Cum arăta Universitatea din București lovită de aviația americană

Universitatea din București a aniversat, pe data de 16 iulie 2014, 150 de ani de la înființare.

VEZI ȘI: Vlad Nistor, dezvăluiri în exclusivitate. "Au existat tentative de..."

În perioada interbelică, Universitatea s-a bucurat de o pleiadă de profesori străluciți, ca Nicolae Iorga, Dimitrie Gusti și Nae Ionescu, sau asistenți ca Radu Gyr, Mircea Vulcănescu și Mircea Eliade. Universitatea a văzut în secolul trecut demonstrațiile Mișcării Legionare și a fost avariată de bombardamentele aliate din 4 aprilie 1944 (foto), scrie Activenews.ro.

Vlad Nistor, președintele Senatului Universității din București, a vorbit pentru DC News despre Universitatea din București cu ocazia împlinirii a 150 de ani de existență a instituției. 

"Fără Universitatea din București statul român modern nu ar fi putut fi construit. Universitatea din București a pus bazele elitei politice, intelectuale și artistice din România. Aici s-a format elita care a constituit statul român modern", a spus Vlad Nistor pentru DC News.

Întrebat dacă 150 de ani sunt prea mulți sau prea puțini pentru o universitate, președintele Senatului UB ne-a mai zis: "Depinde din ce punct privești. Poate părea puțin dacă te uiți la universitățile din Bologna, Cambridge, Oxford sau din alte zone din lume care au fost înființate prin secolul XII. Pe de altă o parte, încercări de acest tip au existat în Țările Române. Se spune că Universitatea din București este continuatorul Academiei Domnești (...) Universitatea din București a fost avariată de bombardamentele din 1944. Este vorba despre corpul în care era Facultatea de Istorie. Rezultatul a fost că în 1971, clădirea a fost refăcută".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel