Cum arată Mazda CX-30, primul model electric de serie

Mazda anunță că au început precomenziile pentru noua Mazda CX-30, în Europa. Mazda MX-30 este primul model electric de serie care de astăzi este disponibil pentru precomandă, odată cu premiera de la Salonul Auto de la Tokyo. 

Potrivit comunicatului de presă, modelul Mazda CX-30 are o baterie de dimensiuni corecte ce oferă o autonomie de aproximativ 200 de kilometri, peste media zilnică de condus a unui șofer european - de 48 de kilometri. 

Modelul Mazda MX-30 ajunge la dealerii din Europa în a doua jumătate a anului 2020.

”Design care iese în evidență”

Yasuhiro Aoyama, președinte și CEO Mazda Motor Europe, a afirmat că ”La fel ca la toate modelele noastre, designerii și inginerii au avut un obiectiv foarte clar pentru primul nostru vehicul electric cu baterii. Trebuia să aibă un design care iese în evidență, să fie excelent la condus, un element cheie al ADN-ului Mazda care ne face unici în comparație cu concurenții și, cel mai important, să contribuie pozitiv la reducerea emisiilor pe întregul ciclu de viață al produsului.”

(w670)

Reacțiile jurnaliștilor la testul la noua Mazda

El a mai spus că ”Pe lângă tehnologiile de electrificare pe care le introducem în toată gama noastră, fiind un producător mai mic, ne-am concentrat toate eforturile pe crearea unei mașini electrice care anticipăm că va fi o a doua mașină pentru poseori, a cărui autonomie va satisface nevoile clienților. Mulți dintre jurnaliștii care au condus vehiculul nostru de test au spus că este una dintre puținele mașini electrice pe care le-au condus și care au caracteristicile pozitive ale unei mașini obișnuite. În centrul fiecărui model Mazda proiectat se află plăcerea de a conduce și va fi la fel și în cazul mașinii noastre electrice”. 


Inginerii Mazda au creat, pentru acest model, un sistem de sunet electronic în interiorul Mazda MX-30, care este sincronizat cu cuplul motorului în ceea ce privește frecvența și presiunea sunetului. Acest lucru duce la o variație mai mică a vitezei vehiculului și la un comportament stabil, care este susținută și de sistemul unic G-Vectoring Control (GVC) al Mazda ce a fost extins și folosește avantajele motorului electric (electric G-Vectoring Control Plus).

Mazda MX-30 continuă tema minimalistă „less is more" utilizată atât la exteriorul, cât și la interiorul mașinilor. La interior, sunt folosite materiale ecologice, iar o parte din piele e înlocuită cu o alternativă vegană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel