Cum arată cruzimea de la sat față de câinele care nu latră. Atenție, imagini dureroase!

Foto: Facebook Casa lui Patrocle
Foto: Facebook Casa lui Patrocle

Cruzime fără margini asupra unui câine.

"În miezul nopții trecute am primit un mesaj în care o doamnă ne-a lăsat numărul de telefon și ne ruga cu disperare s-o sunăm.

Doamna plângea neputioasă, cum că la mămăița ei la țară, vecinul și-a bătut câinele până i-a crăpat capul. Prima noastră întrebare a fost - de ce l-a bătut?! Iar răspunsul, unul vechi, clasic și tradițional în același timp - din cauză că nu latră.

Halucinant și rușinos.

Rușinos pentru că trăim într-un ev mediu din care pare că nici nu putem ieși, dar nici nu vrem să facem eforturi prea mari. Mai ales în mediul rural. Mai ales în satele și cătunele uitate de timp, de lume și de stelele civilizate de pe steagul UE.

Degeaba. N-ai cum. N-ai cum să-i educi, nici cum să le explici, nici cum să le schimbi mentalitățile primitive și expirate. Pur și simplu sunt compromiși și irecuperabil fără prea multe șanse de reabilitare. Decât dispariția odată cu generația din care fac parte.

Unde? Sat Siliștea Nouă, comuna Dolhasca. Suceava, evident.

"Bătut, batjocorit, cu ochiul scos și plin de belituri"

Câinele mare, cu un ochi scos, pare că are și mandibula fracturată. Clar a primit un par în cap. Cică vecinul l-a bătut regulat, l-a fugărit pe uliță, dar bietul câine s-a întors mereu acasă. Tot la poarta călăului. Așa-i câinele, prea bun. Iar când ești prea bun, ești luat de prost.

Este albastru căci femeia noastră a încercat să-i oblojească rănile. Tot ea l-a ademenit în curtea sa și l-a ținut acolo până am ajuns după el.

Un biet câine. Pe care un nemernic l-a luat de undeva ca să aibă și el câine de pază în bătătură. Câinele, prea bun pentru lumea asta, nu presta destul. Si s-a trezit într-un lanț și într-un destin stabilit de un nebun. Bătut, batjocorit, cu ochiul scos și plin de belituri. Internat acum la clinica Scooby Vet, intrat direct în operație.

Am făcut sesizare către Biroul pentru Protecția Animalelor. Autoritățile erau deja în drum spre Siliștea Nouă. Căci la Suceava acești oameni își fac treaba bine!

Câinele, într-un evident pericol, a primit imediat Ordin de plasare în adăpost emis de către Poliția Animalelor și va rămâne în grija noastră. În rest, s-auzim de bine!", arată Casa Patrocle într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel