Cum a luat naștere fenomenul "Black Friday". Poliția este răspunzătoare

Cum a luat naștere fenomentul "Black Friday" și de ce ziua de cumpărături este numită așa? Iată povestea.

În cadrul întrebărilor realizate de cei de la historyextra.com, au răspuns dinverși istorici și experți. În ziua cumpărăturilor cunoscută sub denumirea de „Black Friday”, milioane de oameni cumpără produse, din nenumărate magazine, la cele mai bune prețuri și oferte.

Cum a început?

 

Ziua de Black Friday a fost adoptată ca deschidere neoficială pentru perioada cumpărăturilor de Crăciun.

Ei bine, potrivit historyextra.com, totul a început în Statele Unite, ca o zi a vânzărilor de „doorbuster", a doua zi după Ziua Recunoștinței, dar fenomenul a crescut din ce în ce mai mult.

Retailerii adoră ziua reducerilor, deoarece miliardele din buzunarele clienților sunt cheltuite în câteva ore.

Cum și-a luat numele?

 

Dar exista totuși o singură organizație pentru care ziua nu aduce altceva decât disperare, iar aceea este poliția.

În anul 1966, Departamentul de Poliție din Philadelphia a devenit atât de frustrat de străzile congestionate, blocajele de trafic și de obuzele obișnuite încât, se crede, au inventat numele „Black Friday" în speranța de a descuraja oamenii să se îndrepte spre magazine. Ideea lor a eșuat complet, dar numele s-a blocat.

Desigur, retailerii nu au dorit acest nume deoarece avea asocieri puternice cu Marea Depresiune a anilor '30, semnalată de Black Friday, așa că au încercat să reinventeze imaginea freneziei de Black Friday. În concluzie, au și reușit, astfel încât, acum, ziua de Black Friday este așteptat de foarte mulți oameni, din toate colțurile lumii.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25