CSM s-a sesizat din oficiu pe interceptarea lui Traian Băsescu

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat în cazul stenogramelor care au apărut, vineri seară, în presă referitoare la interceptarea unei convorbiri telefonice din 2010 între președintelui Traian Băsescu cu fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, trimis în judecată în dosarul "Motorina".

Inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a demarat o anchetă pentru a vedea dacă procurorul de caz în dosarul "Motorina" a respectat procedura când a introdus interceptările cu președintele Traian Băsescu în dosar fără a le secretiza și pentru a investiga o posibilă scurgere de informații de la Tribunalul Brașov.

"Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată", informează un comunicat postat sâmbătă pe site-ul CSM.

Atât procurorul desemnat să instrumenteze dosarul "Motorina", cât și magistratul de la Tribunalul Brașov căruia i-a fost desemnată judecare cauzei ar fi avut posibilitatea de a secretiza dosarul sau de a secretiza anumite părți din dosar sau incerceptările telefonice efectuate pe linia telefonică a cancelariei prezidențiale.

Traian Băsescu a fost interceptat, în septembrie 2010, în timp ce primea informări de la Sorin Blejnar, discuţia aflându-se în dosarul în care fostul şef al ANAF a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea infractorului.

În luna septembrie, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi alţi 16 inculpaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT Braşov pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul "Motorina". Deși, de-a lungul timpului, în presă au apărut mai multe stenograme ale unor interceptări telefonice între diverși oameni politici sau în care apăreau și persoane din afara scenei politice, CSM nu a răspuns la fel de prompt ca în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel