CSM: Procurorul Emilian Eva, sancţionat disciplinar. Care sunt motivele

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, în prezent suspendat din funcţie, a fost sancţionat disciplinar miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor. 

Sancţiunea a fost decisă de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului ieşean.

'Secţia a aplicat domnului Eva Emilian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, sancţiunea disciplinară constând în 'avertisment', pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) 'nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, se precizează într-un comunicat al CSM, potrivit Agerpres.

Hotărârea, care va cuprinde şi descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară, urmează să fie redactată şi publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunţare, putând fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost suspendat din funcţie după ce fost trimis în judecată de DNA, în septembrie 2015. El a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi fals în declaraţii.

Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel