Crocodil cu o dimensiune record, capturat după zece ani de căutări

Crocodil
Crocodil

Unul dintre cei mai mari crocodili capturați în Australia a fost prins marți de niște pădurari.

Pădurarii din Teritoriul de Nord (Australia) au capturat unul dintre cei mai mari crocodili din regiune după o căutare care a durat un deceniu, informează marţi Xinhua.

Exemplarul mascul de crocodil de apă sărată, cu o lungime de 4,71 de metri şi o greutate de 600 de kilograme, a fost prins luni seara de pădurari în zona râului Katherine, la 320 kilometri sud de Darwin. Tot luni a fost capturat un alt crocodil, de 2,37 metri, în acelaşi râu, la aproximativ 60 de kilometri în aval de o localitate cu o populaţie de 6.000 de persoane.

Zvonurile cu privire la crocodilul monstruos au circulat în zonă după ce în anul 2008 a fost observată pentru prima dată coadă lui gigantică, în apropierea unei rampe pentru bărci. Pădurarii Chris Heydon şi John Burke din cadrul Northern Territory Parks and Wildlife au declarat că găsirea unui crocodil de peste 4,5 metri în sistemul râului Katherine este un lucru ieşit din comun.

Sunt unii crocodili și mai mari

Avem în medie un crocodil de 4,2 metri în majoritatea anilor, însă niciodată atât de mare, a declarat Burke, marţi, pentru Fairfax Media. Capturarea mai multor crocodili în aval face mai puţin probabilă găsirea unuia în apropierea oraşului Katherine, a adăugat el. În urmă cu două săptămâni au fost amplasate capcane în sistemul cursului de apă după ce, la începutul acestui an, trei crocodili de mari dimensiuni au fost observaţi în timpul zborurilor de monitorizare a zonei. Odată prins, crocodilul de 4,71 metri a fost sedat şi scos din râu.

Potrivit lui Burke, captura ar trebui să constituie o avertizare cu privire la recomandarea de a nu înota în apele Teritoriului de Nord. Deşi acesta este cel mai mare crocodil pe care l-am prins în râul Katherine, sunt unii şi mai mari acolo care vin din râul Daly, a subliniat el. În urma celor două capturi, numărul total al crocodililor de apă sărată prinşi în Teritoriul de Nord în 2018 a ajuns la 188, şapte dintre aceştia fiind găsiţi în râul Katherine, precizează sursa citată.

Vezi și: Mireasă, atacată de un crocodil. Ce s-a întâmplat la nuntă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel