Criză politică la Chișinău. Maia Sandu va avea noi consultări privind desemnarea unui premier

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Maia Sandu, va avea mâine, 16 martie, consultări cu grupurile parlamentare. Un anunț în acest sens a fost făcut pe site-ul Președinției.

 

Maia Sandu va avea consultări cu grupurile parlamentare Astfel, mâine, 16 martie 2021, la ora 09.00 la discuţii sunt aşteptaţi deputaţii Partidului "ŞOR", la 10.00 - cei din grupul parlamentar PRO MOLDOVA. La ora 11.00 şeful statului va purta discuţii cu deputaţii democraţi, la 13.00 - cu parlamentarii de la Platforma Demnitate şi Adevăr, la 14.00 - cu deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate, iar la 15.00 - cu aleşii de la PSRM. După consultări, Maia Sandu va face declarații de presă.

Anterior, preşedintele Maia Sandu a anunţat că nu va desemna un candidat la funcţia de premier şi nu va organiza consultări cu fracţiunile parlamentare, aşa cum prevede decizia Curţii Constituţionale. Ea a mai spus că nu vede rostul iniţierii unor negocieri cu fracţiunile parlamentare privind desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Aceasta a declarat că aşteaptă data de 23 martie, când expiră cele trei luni de la demisia Guvernului, pentru a se adresa din nou la Curtea Constituţională şi a solicita stabilirea circumstanţelor dizolvării Parlamentului.

În data de 23 februarie, decretul preşedintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru a fost declarat neconstituţional.  Sandu a refuzat să o desemneze pe Mariana Durleşteanu, propusă de majoritatea parlamentară formată din 54 de deputaţi, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel