Criză politică în Armenia. Președintele refuză să-l demită pe șeful Armatei

Criză politică în Armenia. Președintele refuză să-l demită pe șeful Armatei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Criză politică în Armenia. Președintele refuză să-l demită pe șeful Armatei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Nikol Pashinyan, premierul Armeniei, l-a îndemnat pe președintele Armen Sarkissian să-l demită pe colonelul general Onik Gasparyan după ce a acuzat armata de o tentativă de lovitură de stat.

Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, a refuzat să semneze un ordin al premierului de revocare a șefului de Stat Major al Armatei, adâncind o criză politică națională.

Armenia se confruntă cu tulburări de când prim-ministrul Nikol Pashinyan a semnat un acord de pace intermediat de Rusia în noiembrie, o înfrângere umilitoare în fața Azerbaidjanului, după șase săptămâni de lupte acerbe pentru regiunea disputată Nagorno-Karabakh. Criza politică s-a adâncit joi, când Pashinyan a sfidat solicitarea militarilor de a demisiona, acuzând-o de o tentativă de lovitură de stat și ordonând șefului Statului Major General, Onik Gasparyan, să demisioneze (mai multe detalii AICI).

Președintele refuză să-l demită pe șeful Armatei

Sâmbătă, Armen Sarkissian a declarat într-o declarație că nu va sprijini demisia.

„Președintele Republicii, în cadrul puterilor sale constituționale, returnează proiectul de decret cu obiecții”, a spus președinția. Acesta a adăugat faptul că actuala criză politică „nu poate fi rezolvată prin schimbări frecvente de personal”. La rândul său, Pashinyan a spus că va trimite din nou o cerere pentru demisia lui Gasparyan.

„Această decizie nu contribuie deloc la rezolvarea situației. Trimit din nou petiția de demitere a șefului Statului Major General către Președintele Republicii, așteptând ca aceasta să fie semnată în conformitate cu procedura stabilită.”, a scris Pashinyan într-o postare pe Facebook. De asemenea, Pashinyan s-a confruntat cu apeluri numeroase pentru a renunța la propria poziție de premier, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel