EXCLUSIV  Criză de piloți. Cezar Osiceanu: Zboruri anulate din cauza vaccinării masive

Pilotul Cezar Osiceanu
Pilotul Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu vă prezintă ”aviația la zi”. Vorbim de noi incidente aviatice, multe dintre ele cauzate de criza de piloți.

”O cursă a companiei pakistaneze Serene Air, efectuată cu un avion Airbus 330, după decolarea de pe aeroportul din Karachi a trebuit sa revină la sol din cauza opririi unuia dintre cele două motoare. Același avion dotat cu motoare General Electric a mai avut aceeași problemă și în luna octombrie a anului trecut când, în urma indicației apărute la bordul de oprire a motorului, echipajul a trebuit să aterizeze de urgență pe aeroportul de unde decolase.


Incidentul poate arată, coroborat și cu scandal imens al licențelor false ale unor piloți și mecanici de aviație din Pakistan, un alt efect secundar al pandemiei de Covid19. Aceasta pentru că majoritatea companiilor aeriene din statele din Asia și Orientul Mijlociu, care foloseau piloți si mecanici expați pentru a asigura o siguranță a zborului net superioară celei furnizate de către personalul autohton, au fost forțate să renunțe la aceștia. Iar efectele au început să se vadă, estimându-se în viitorul apropiat, că întreaga industrie din acele zone să sufere din acest punct de vedere o reașezare.

De exemplu, expații erau înainte de pandemie plătiți mult mai bine decât cei locali, în medie de 2-3 ori mai mult, iar acum ofertele pentru revenirea lor în activitate sunt la același nivel cu cele ale personalului autohton 


Trecând în Africa un avion al companiei Sky Mali, Boeing 737-500, a pierdut, în timpul zborului, și în plină furtună, sistemul de poziționare denumit IRS (Inertial Reference System). Pentru aducerea lui la aterizare au intervenit militarii francezi din Mali care, folosind un radar militar vechi de 40 de ani, au reușit ghidarea echipajului de zbor prin furtună și în condiții de vizibilitate redusă la aterizare provocată de nori de nisip cu o bază de până la 200 de metri deasupra pistei. 


Compania americană Delta Airlines, de Paști, a trebuit să anuleze 100 de zboruri interne din cauza lipsei de echipaje de zbor

Motivul a fost faptul că piloții s-au vaccinat masiv, iar restricțiile medicale impuse de către autoritatea aeronautică americană FAA, obligă ca după vaccinare, minim 48 de ore, să nu fie efectuate zboruri. 


Este pentru a doua oară când Delta Airlines este obligată să anuleze zboruri din lipsă de piloți

Prima oară a fost în noiembrie anul trecut, de Thanksgiving Day, când a trebuit să anuleze 600 de zboruri din același motiv al lipsei piloților cauzată de creșterea numărului lor de infectați cu Covid 19. Situația nu este singulară. În USA, un alt operator american, American Airlines, a raportat 500 de piloți inapți medical pentru zbor din același motiv al restricțiilor postvaccinare impuse de către FAA”, a spus pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel