Cristian Preda: USL vrea să-l destituie pe Băsescu pentru că nu e în tabăra lor

Democrat-liberalul Cristian Preda susține într-o postare pe blogul personal că, potrivit campaniei susținută de către USL pentru referendum, cei aflați la putere intenționează să-l destituie pe Traian Băsescu pentru că nu este în tabăra lor.

”De câteva zile, afișe enorme au împănzit spațiul public. Autorii sunt membrii USL, iar afișele privesc diverse motive pentru care Traian Băsescu ar trebui să fie demis, așa cum cred amicii politici ai domnilor Ponta, Antonescu și Voiculescu. Se vorbește mult despre locuri de muncă, spitale, educație, părinți, pensionari”, scrie PDL-istul Cristian Preda.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDL, atât afișele USL pentru mobilizarea la referendum, cât și discursurile ”propagandistice” ale puterii ”descriu opțiuni politice și mai ales declarații ale lui Traian Băsescu sau ale unor apropiați de-ai să” și ”nu menționează încălcarea Constituției decât marginal și niciodată nu e indicat vreun text precis din Constituție, ca și un gest al lui Traian Băsescu care să fi intrat în conflict cu respectiva prevedere din Actul fundamental”.

Cristian Preda consideră că, astfel, ”e mărturisită intenția de a-l destitui pe Traian Băsescu nu pentru încălcarea Constituției, ci pentru că nu e în tabăra USL, Uniunea mizând  pe ”impopularitatea lui T.Băsescu, nu pe neconstituționalitatea vreuneia dintre deciziile sale”.

Totodată, prim-vicepreședintele democrat-liberalilor afirmă că ”când în peisaj și-a făcut apariția, pe lângă președintele interimar, și Mircea Geoană, președintele sondajelor de acum trei ani, am tot mai mult impresia că referendumul riscă să se transforme în al treilea tur al alegerilor din 2009”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel