Cristian Preda: ne-am făcut de râs, referindu-se proiectul reorganizării teritoriale

ristian_preda_pdl_foto_octav_ganea
ristian_preda_pdl_foto_octav_ganea

Cristian Preda consideră că PDL ar trebui să renunţe la reorganizare, un subiect pe care l-a pregătit prost, pornind de la numărul regiunilor, nu de la nevoile reale din teritoriu, astfel făcându-se de râs.

"Cred că e raţional în acest moment să abandonăm acest proiect care a fost prost pregătit şi care ne duce într-o fundătură. Cred că trebuie să gândim altfel lucrurile şi dacă ar fi după mine, ar trebui să tragem concluzii din această experienţă", a fost părerea lui Preda, care a susţinut, într-o intervenţie la Realitatea Tv, că responsabilitatea aparţine Biroul Permanent al PDL şi "ar trebui să şi-o asume".

"Ne-am făcut de râs. Nu am construit ceva consistent, nu trebuia pornit de la numărul regiunilor, trebuia pornit de la ceea ce înseamnă un nivel intermediar util, trebuia să vedem ce anume se întâmplă la nivel local – oraşe şi comune, ce anume servicii nu se pot se face la acest nivel", a explicat europarlamentarul PDL, adăugând că aceleaşi principii ar trebui respectate şi pentru "planul B" propus de Băsescu.

"Noi am pornit de la un număr, care e tot ce poate fi mai arbitrar şi acum jucăm un fel de ping-pong – opt, opt cu doi", a subliniat Preda.

"A pleca doar de la ideea că trebuie să diminuăm statul, ignorând ceea ce înseamnă nevoile şi ceea ce înseamnă această capacitate administrativă mai puternică decât ceea ce avem la nivel de comune sau la nivel de oraşe înseamnă pur şi simplu să jucăm în orb, doar să avem satisfacţia de a tăia nişte posturi", a fost opinia democrat-liberalului.

Citește și:

Kelemen Hunor: Nu există o variantă pe care să o susţină o majoritate, colegii vor amânarea reorganizării teritoriale a României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel