Cristian Preda: În interiorul PDL, există tentația boicotării referendumului

Așa cum există disensiuni în interiorul societății românești privind boicotarea referendumului din 29 iulie, la fel există dezbateri pe aceeași temă și în interiorul PDL, fără ca, până acest moment să fie luată o decizie, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda.

Potrivit democrat-liberalului, în scurt timp PDL va lua o decizie în legătură cu prezenţa la referendum, mai ales că sunt semnale publice că referendumul nu se înscrie într-o serie de acţiuni democratice.

"Există tentaţia boicotului. Pot să vă confirm acest lucru. Această tentaţie este cu atât mai mult afirmată cu cât vedem fragilitatea sistemului legal şi imprevizibilitatea cadrului de joc", a declarat Cristian Preda.

În opinia prim-vicepreședintelui PDL, apelul președintelui suspendat Traian Băsescu privind participarea la referendum este unul democratic, însă, situația trebuie judecată şi din perspectivă democratică, dar şi din perspectiva statului de drept, a respectării regulilor şi legilor.

Nu doar în rândul susţinătorilor lui Traian Băsescu există un conflict între credinţa democratică - votul este cel care tranşează şi dă legitimitate - şi credinţa în statul de drept - democraţia nu poate funcţiona într-un cadru imprevizibil, ci există posibilitatea ca chiar și susținătorii USL să boicoteze referendumul, a precizat Cristian Preda, deși președintele suspendat Traian Băsescu, a declarat, miercuri, că "sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului”, o opțiune, de altfel, neagreată de către Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel