Cristian Preda: În acet moment, PDL este mai izolat decât era PRM pe vremuri. Mişcarea Populară şi Noua Republică sunt iluzii politice

Cristian-Preda
Cristian-Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat duminică, la Europa FM, că PDL este, în prezent, mai izolat decât era PRM-ul în anii trecuţi.

"În momentul ăsta suntem mai izolaţi decât era PRM-ul pe vremuri. Noi PDL. Trebuie să ne răspundem la această întrebare – vrem ca după 2012 să mai fim la putere? Sau nu? Dacă vrem cu adevărat – pentru că răspunsul n-a fost dat, şi mi se pare că unii din partid nu mai vor să fim la putere după 2012, din atitudinea lor – dacă vrem cu adevărat să fim la putere, atunci trebuie să ne pregătim pentru diverse situaţii. Unu – situaţia foarte puţin probabilă ca noi să fim cei care câştigă scrutinul, pentru că e foarte puţin probabil ca noi să fim locul unu. Doi – situaţia mai probabilă ca noi să fim pe locul 2 sau pe locul 3, dacă USL-ul nu rezistă aşa cum anunţă diverşi profeţi, şi atunci să avem o disponibilitate, o capacitate de a negocia o coaliţie. Inclusiv în varianta în care n-am fi primul solist", a susţinut Preda.

Potrivit Europa FM, el a adăugat că toate partidele sunt, de fapt, de acord cu comasarea alegerilor locale şi generale în toamnă, întrucât le scuteşte de un efort şi o cheltuială în plus, scrie newsin.

Pe de altă parte, Preda a calificat Mişcarea Populară şi Noua Republică drept iluzii politice. "Mişcarea Populară este – cum să vă spun – dacă Albă ca Zăpada măcar este o referinţă literară, Mişcarea Populară nu e nici măcar atât. Adică este o iluzie care şi-a făcut loc, în mod discret, în lumea politică, dar care nu acoperă nimic (...) Nu există sub etichetele pe care le pomenim (n.red.: Mişcarea Populară şi Noua Republică) ceva consistent. Există, poate, o formă de a dilua o aşteptare", a comentat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel