Cristian Preda are un obiectiv: să-l trimită pe Băsescu la pensie

Europarlamentarul Cristian Preda și-a stabilit obiectivul pentru sfârșitul anului 2014: vrea să-l trimită pe președintele Traian Băsescu la pensie, pentru că "merită, după două mandate grele".

Punctând, în cadrul unui interviu acordat ziarului România Liberă, că "e uşor să invoci orgolii ca să scapi de răspundere...", Cristian Preda crede că PDL și președintele Traian Băsescu trebuie să stabilească o reconciliere bazată pe proiecte politice comune.  Preda susține că un asemena proiect este și identificarea unui prezidențiabil capabil să învingă USL.

Reprezentantul grupării reformiste din PDL își dorește să-l trimită pe Traian Băsescu la pensie, însă este convins că președintele nu "se va putea plimba prin Cişmigiu", după 2014, dacă la Cotroceni se va instala un reprezentant al USL.

"Obiectivul meu este ca, la sfârşitul lui 2014, să-l trimitem pe Traian Băsescu la pensie! După două mandate grele, preşedintele merită să se retragă în linişte. Putem face aşa ceva doar dacă avem un prezidenţiabil cu şanse de a câştiga sau care, chiar dacă nu câştigă, să poată fi un lider al dreptei, care să-l scutească pe Traian Băsescu de un nou efort după 2014. Preşedintele a spus de mai multe ori că s-ar retrage după ce îşi termină mandatul. Evident că nu o va face dacă noi cedăm în faţa USL şi dacă la Cotroceni vom avea un reprezentant al USL, care se va baza pe actuala majoritate de 70 la sută din Parlament. În asemenea condiţii, Băsescu nu se va putea plimba prin Cişmigiu", este convingerea europarlamentarului PDL, căruia "firesc" i s-ar părea ca liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, să vină în PDL și să participe la alegerile interne pentru a deveni prezidențiabilul partidului.

Opoziția lui Băsescu, mai eficientă ca a PDL

Cristian Preda atrage atenția PDL că trebuie să militeze pentru a deveni un partid solid și să nu mai facă opoziție lui Traian Băsescu. "De aceea, ambiţia PDL trebuie să fie o construcţie solidă, care să propulseze un preşedinte de centru-dreapta, pentru echilibrarea actualei majorităţi. Este vorba, în fond, despre distribuirea puterii. În democraţie, trebuie să ai în vedere blocarea monopolului de putere. Iată de ce azi e stupid să faci opoziţie la Traian Băsescu, în condiţiile în care el pare singurul care se poate opune majorităţii uriaşe din Parlament. Din punct de vedere instituţional, opoziţia pe care poate să o facă Băsescu e mult mai eficientă decât cea pe care o poate face PDL în Camere", a conchis Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel