Cristi Preda, despre coabitare. "Blat sau responsabilitate?"

cristian_preda
cristian_preda

Cristian Preda se întreabă, pe blogul personal, dacă se numește blat sau responsabilitate coabitarea dintre președintele Traian Băsescu și USL. El susține că momentul de început al coabitării a fost momentul în care premier a fost numit Victor Ponta, iar USL ar fi vrut "să suprime coabitarea, debarcându-l pe Traian Băsescu". Cristian Preda susține că "din decembrie încoace, coabitarea e privită diferit de membrii USL. Ponta o asumă ca pe un fapt instituțional, Antonescu și Voiculescu o consideră un blat".

Divorț și reorientare

Europarlamentarul mai scrie că "După “divorțul” lui Băsescu de fostul său partid, unii membri ai PDL au decis să urmeze interpretarea formulată de PNL&Antena 3: coabitarea este o înțelegere oneroasă, nu proba responsabilității democratice". El subliniază că "până în 2014, situația nu va fi schimbată decât de un divorț PSD-PNL sau de alegeri anticipate. Puțin probabile, dar nu imposibile".

Mexicanizare?

Cristi Preda scrie că această coabitare generează un regim facil și instabil. Cristian Preda se arată îngrijorat de intențiile PSD "de a supune regimul viitor partidului care câștigă primul loc în alegeri, indiferent dacă are sau nu majoritate la urne. Eliminarea șefului statului din negocierea post-electorală a guvernului, ca și modul de scrutin majoritar într-un tur ar putea însemna o “mexicanizare” a regimului de la București, cu PSD jucând rolul Partidului Revoluționar Instituțional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel