Creşterea salariilor profesorilor, amânată. Rocsana Rusin: România educată nu include şi partea cu banii

Rocsana Rusin, profesor de istorie la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din București, a reacţionat după ce Guvernul a anunţat că creşterea salariilor profesorilor va fi amânată. 

"Foarte bine că nu cresc salariile profesorilor. Vă și spun de ce:

- ce faci cu banii dacă tu oricum stai acasă? Stai în pandemie, stai în timpul anului școlar că muncești cu nesimțire maximum 6 ore pe zi, stai în vacanțe de trei ori pe an. Banii sunt de folos doar dacă îi investești, dacă ai un contract cu statul. Știu câțiva profesori foarte buni care ar putea încheia contracte cu Monica Anisie, ei să o învețe limba română și ea să îi plătească din bugetul de stat.

- nimeni n-a făcut ore în timpul stării de urgență, nimeni n-a stat pe zoom, nimeni nu a făcut pregătiri pentru examene. De unde știu? Sunt analize de calitate făcute de sociologii țării, ăia care se pricep foarte bine și la covid, fotbal, istorie.

- nu avem nevoie acum de profesori. Nu e ca și cum nu știm ce facem cu școala de pe 14 septembrie, toate sunt clare și la locul lor și omul să fie mulțumit cu sărăcia că nu bogăția, ci liniștea catedrei de 18 ore te face fericit.

- stați liniștiți că banii pentru voi se duc spre cauze nobile, cum s-au dus banii de amenzi din starea de urgență către spitale. Vă facem cursuri online la televizor despre cum să faceți cursuri online. Totul e spre binele vostru", a scris Rocsana Rusin pe Facebook.

"România educată nu include şi partea cu banii"

"- N-ați înțeles voi, dar România educată nu include și partea cu banii. România educată înseamnă doar că privim cu atenție și îngrijorare către PSD. După ce privești până te saturi, iei o carte și citești și îți trece orice. Până la urmă, condițiile bune de viață nu sunt de folos artei și culturii. Trebuie să te chinui că nici van Gogh nu s-a umplut de bani când trăia și nici Marx n-a lăsat ditamai opera că trăia din banii lui, nu ai lui Engels.

Toate până la bani.", a mai scris profesoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel