Creşterea salariilor bugetarilor schimbă data alegerilor parlamentare

vot
vot

Anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu privind creşterea salariilor bugetarilor şi data precisă pe care acesta a oferit-o, au avut un motiv concret. Băsescu ştie că o rectificare bugetară nu poate fi făcută de Guvern cu şase luni înainte de alegerile parlamentare, de aceea, singura soluţie pentru a mări salariile de la 1 iunie, este mutarea alegerilor parlamentare. Totodată, Băsescu a anunțat mărirea salariilor bugetarilor cu zece zile înainte de alegerile locale.

În perioada în care se dezbătea asupra comasării alegerilor, dinspre PDL se auzea că ar fi o variantă mutarea alegerilor în martie. În actualul context, zvonul prinde contur, dar Curtea Contituţională ar putea susţine că se prelungeşte ilegal mandatul parlamentarilor.

Soluţia de compromis a PDL ar fi organizarea alegerilor în luna decembrie pe 2 sau pe 9 decembrie. Doar aşa ar putea fi îndeplinit termenul de şase luni de la rectificarea bugetară, iar salariile ar fi mărite de la 1 iunie.

Traian Băsescu mizează şi pe reacţia Opoziţiei care nu va putea să spună că această soluţie este una de compromis, pentru că este an electoral şi ar pierde foarte mult.

Declarația președintelui vine la numai două zile după ce premierul Mihai Ungureanu a declarat la TVR că nu se pune problema majorării salariilor: ”Nu ne permitem să rispim banii publici”. El a vorbit doar despre o posibilă reducere a CAS de la 5% la 3% ”în funcție de condițiile de mediu economic și financiar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel