Cred că, în următoarele luni, se va pune problema învestirii unui nou guvern cu alt premier, spune secretarul general al PDL, Ioan Olteanu

ioan_oltean_54120300
ioan_oltean_54120300

Secretarul general al PDL Ioan Oltean consideră că, în următoarea perioadă, se va pune problema trecerii prin Parlament a unui nou guvern cu un alt premier, moment la care actuala coaliţie se va mobiliza şi va dovedi că funcţionează.

"Este o majoritate (cea actuală - n.r.) care funcţionează. Nu este una solidă, una care să te facă să dormi liniştit acasă când a doua zi ai de trecut prin Parlament legi organice, dar este una care atunci când toată lumea se mobilizează, funcţionează ca la carte", s-a referit liderul PDL la situaţia puterii în Parlament, în cadrul unei emisiuni la TVR Info.

Întrebat dacă majoritatea actuală ar funcţiona "ca la carte" şi în cazul învestirii unui nou Guvern, Oltean a răspuns că el aşa consideră. "Eu cred că da, pentru că cei patru parteneri de guvernare nu doresc să guverneze numai până săptămâna viitoare, până peste două săptămâni. Noi suntem hotărâţi să guvernăm până în 2012, noiembrie 2012 şi pe urmă în continuare, de ce nu? De aceea, dacă se va pune problema unui nou guvern, cu un nou prim-ministru nu cred că va fi o problemă să ne mobilizăm la maximum şi să obţinem voturile necesare pentru învestirea acestuia", a explicat el.

Secretarul general al PDL a fost întrebat dacă această problemă se va pune în următoarele luni. "Da, cred că se va pune şi, dacă se va pune, cu certitudine o vom gestiona cum se cuvine. Suntem guvernarea care a respins atâtea moţiuni de cenzură, moţiuni simple", a explicat el.

La solicitarea realizatorului de a menţiona dacă se referă la trecerea prin Parlament a unui nou guvern cu un nou premier în următoarele luni, Oltean răspuns: "Nu ştiu când va fi, dar cu certitudine e de luat în calcul şi o asemenea idee".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel