Crăciunul, INTERZIS în Scoția timp de 400 de ani

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Crăciunul a fost interzis în Scoția timp de aproximativ 400 de ani. Acesta a devenit sărbătoare publică abia în 1958, timp de mai multe secole scoțienii sărbătorind în cadre restrânse.

Pagina de Instagram History Daily a publicat un articol privitor la modul în care scoțienii au sărbătorit Crăciunul timp de aproape 400 de ani. Potrivit acestora, din cauza practicilor păgâne, sărbătoarea a fost interzisă până în anul 1958.

„Oricât de ireal pare, Biserica Scoției a împiedicat sărbătorirea Crăciunului din cauza practicilor păgâne asociate cu cele creștine. Oamenii au fost închiși pentru că au celebrat evenimentul, dar și pentru că au copt pâinea Yule (obicei tradițional scoțian) și au realizat alte practici interzise de Biserică, de exemplu spargerea unui ou într-o ceașcă pentru a determina profesia viitorului partener și citirea în cenușă, practici foarte controversate. Scoțienii moderni își sărbătoresc încă rădăcinile păgâne arzând o crenguță de copac pentru a îndepărta duhurile rele, dar au avut un drum lung de parcurs.

În 1712, Biserica a ridicat interdicția de Crăciun a Scoției, dar celebrarea sărbătorii era încă limitată. Scoțienii care au sărbătorit Crăciunul între anii 1712 și 1958, au făcut acest lucru în cadru restrâns, mai întâi din teama de recriminare și apoi din respect pentru vecinii lor. Unele cadouri au fost schimbate, dar au fost în mare parte oferite copiilor și au fost doar delicatese și jetoane mici, echivalentul secolului al XVIII-lea al PlayStations“, informează History Daily.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de History Daily (@historydailypix)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel