Corpul unui bărbat deținut de separatiști, predat familiei fără organe interne

Din corpul neînsuflețit predat familiei unui bărbat georgian mort în timp ce era deținut de autoritățile separatiste din Oseția de Sud lipsesc organele interne.

Procurorii din Georgia au comunicat familiei bărbatului în vârstă de 35 de ani care a decedat în mâinile separatiștilor pro-ruși că din trupul predat autorităților guvernamentale au fost anterior prelevate organele interne. Tatăl lui Archil Tatunashvili împreună cu avocatul familiei a dezvăluit această informație postului Radio Europa Liberă.

Suspectat de acțiuni teroriste

Separatiștii susținuți de Rusia din Oseția de Sud au declarat că bărbatul a murit din cauza unui stop cardiac pe data de 22 februarie, după ce a atacat un gardian în timp ce era transferat într-o celulă de detenție. Tatunashvili fusese reținut de oseți sub suspeciunea că ar fi plănuit acțiuni teroriste împotriva regimului din Oseția de Sud, acuzație pe care familia sa o respinge.

Vor repatrierea organelor

Corpul a fost transferat în teritoriul controlat de guvernul de la Tbilisi pe data de 20 martie. Cazul său a generat revoltă în Georgia și în exterior, iar familia solicită instituțiilor de stat din Georgia să întreprindă toate eforturile pentru ca organele interne ale lui Archil Tatunashvili să fie predate medicilor legiști pentru finalizarea investigației privind cauza morții bărbatului.

Oseția de Sud, recunoaștere internațională limitată

Regimul separatist din Oseția de Sud, o regiune de 3.900 kmp locuită de 53.000 de cetățeni, este recunoscut internațional doar de Rusia și alte trei state membre ONU.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel