Corina Creţu povestește despre ce a învățat de la Ion Iliescu

Comisarul european Corina Creţu, candidat din partea Pro România pentru alegerile europarlamentare, afirmă, într-un mesaj transmis duminică în care îi urează la mulţi ani fostului preşedinte şi lider PSD Ion Iliescu, că a învăţat de la acesta valori cum ar fi demnitatea, onestitatea, dreptul de a-ţi exprima opiniile, care au determinat-o să ia deciziile politice personale din ultima perioadă.

"La mulţi ani Domnului Preşedinte Ion Iliescu, multă sănătate şi bucurii! Un citat din comentariul său din ianuarie: 'Noua generaţie de politicieni din România trebuie să dovedească responsabilitate şi angajament în slujirea interesului public şi a binelui comun. Uniunea Europeană nu poate fi ţap ispăşitor pentru neputinţele noastre, pentru eşecurile noastre, pentru egoismul şi iresponsabilitatea unora sau altora dintre liderii politici, de la Bucureşti sau de la Bruxelles. Este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate. Spun aceste lucruri şi pentru că urmează alegerile europene. Demnitatea de europarlamentar nu este, nu poate fi, o recompensă pentru nişte politicieni, sau clienţi ai lor, ci o împlinire pentru cariere politice exemplare, în slujba cetăţenilor şi a naţiunilor europene. Este momentul ca elitele politice să se întâlnească din nou cu cetăţenii', a afirmat Corina Creţu, în mesajul postat pe pagina sa de facebook.

La Pro România datorită fostului președinte

Fost parlamentar şi eurodeputat ales pe listele PSD, ea arată că în urma valorilor învăţate de la Ion Iliescu, al cărei purtător de cuvânt a fost în cele două mandate de preşedinte al României din 1992-1996 şi 2000-2004, a luat deciziile politice personale din ultima perioadă, anume să candideze din partea Pro România pentru alegerile europarlamentare. 'Eu am învăţat de la Dl Preşedinte că cele mai importante valori sunt demnitatea, onestitatea şi dreptul de a-ţi exprima opiniile. Am învăţat că examenul conştiinţei interioare este cel care trebuie să ne ghideze în viaţă. În urma acestui examen de conştiinţă, am luat în ultima perioadă unele decizii politice personale', argumentează Corina Creţu. Ea adaugă că a aflat cu stupoare de atacurile lansate de la nivelul conducerii PSD la adresa celor care au plecat la Pro România. 'Atacurile nu au întârziat să apară. Ştiu eforturile imense ale Preşedintelui Iliescu şi ale Primului Ministru Adrian Năstase de a intra in marea familie europeană şi euro-atlantică şi cred că trebuie să luptăm pentru drepturile şi libertăţile câştigate atât de greu. Dar iată cum, chiar ieri, citeam cu stupoare cum unii oameni erau ameninţaţi că de acum înainte sistemul se va ocupa de ei, pentru că au îndrăznit să iasă din front şi să adere la un nou proiect politic, să gândească altfel, încercând să construiască un nou proiect de dezvoltare a României, de îmbunătăţire a calităţii vieţii oamenilor. După 30 de ani de la Revoluţie ... La mulţi ani, domnule Preşedinte!', concluzionează Corina Creţu, în finalul mesajului său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel