Corina Crețu, după protestele de la Mina Lupeni: S-a întâmplat exact cum speram să nu se întâmple! Mai importante BĂTĂLIILE politice

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Europarlamentarul Corina Crețu a scris un mesaj în urma protestelor din Valea Jiului.

"Problemele din Valea Jiului trebuie soluționate rapid, dar suferințele nu își pot găsi rezolvare de pe o zi pe alta. E nevoie de un proiect solid, pe termen lung, bine gândit și finanțat din cei 4,4 miliarde EUR pe care România îi are la dispoziție prin Fondul pentru Tranziție Justă.

Într-un interviu pe care l-am acordat acum un an, am menționat că ar fi incorect ca oamenii din Valea Jiului să sufere, în timp ce banii care sunt puși deoparte pentru România să rămână la Bruxelles pentru că sunt mai importante bătăliile politice interne.

Din păcate, s-a întâmplat exact așa cum speram să nu se întâmple. În ciuda tuturor semnalelor pe care le-am dat de la Bruxelles, autoritățile din România au rămas impasibile în fața dramelor prin care trec minerii și familiile lor.

În 2017 am lansat inițiativa "Regiuni carbonifere în tranziție”.

În 2018, aflându-mă la Petroșani, am anunțat că Valea Jiului devine parte a acestei inițiative.

În 2019 am cerut garanții suplimentare Comisiei Europene că va proteja Valea Jiului.

În 2020 am mers din nou în Valea Jiului, unde cu toate acestea, i-am găsit pe oameni îngrijorați cu privire la viitorul lor", a scris Corina Crețu, pe pagina de Facebook. 

"E vital"

"Repet ce am spus și cu altă ocazie: Fondul pentru Tranziție Justă este un un mecanism destinat susținerii zonelor afectate de tranziția energetică și reprezintă, din punctul meu de vedere, soluția pentru reconversia economică a acestor regiuni.

Cei care resimt cel mai puternic efectele acestei tranziții trebuie să fie și cei care primesc ajutorul cel mai mare.

Locuitorii din Valea Jiului merită această protecție de care pot beneficia, așadar e vital ca Guvernul României să gândească o strategie pe termen lung. Altfel, dramele de mâine vor fi chiar mai grave decât cele de azi", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel