Coreea de Nord, unde poate lovi prima oară. Cea mai mare amenințare

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Lumea este adesea alarmată de programele de rachete și teste nucleare din Coreea de Nord, prin care Pheninanul spune că intenționează să descurajeze agresiunea străină. Țara care ar putea avea imediat de suferit în cazul unui conflict ar fi Coreea de Sud.

Pentru Coreea de Sud, un pericol imediat ar putea fi artileria masivă a nordului, care ar putea devasta cartiere întregi din capitala Seul, aflată la numai 40 de kilometri de graniță.

Analiza agenției arată că o mare parte a orașului Seul se află în raza de acțiune a armelor cu rază lungă din Coreea de Nord și a lansatoarelor de rachete multiple. Aceasta ilustrează, de asemenea, rețeaua de adăposturi subterane în care sud-coreenii pot merge în eventualitatea unui atac.

Stratfor, o companie de informații și consultanță geopolitică din S.U.A., a emis un raport în luna ianuarie în care punctează că "cel mai puternic instrument al armatei nord-coreene este artileria".

"Nu se poate ajunge la nivelul Seulului așa cum au susținut unele rapoarte, dar ar putea face pagube semnificative", au explicat experții Stratfor, conform Reuters. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel