Copii români care au pierdut lupta cu viața. "Este DUREROS"

An de an, la nivelul Capitalei, sunt înregistrate sute de cazuri de bebeluși care se nasc prematur, micuții având nevoie de protecție pentru a se putea dezvolta așa cum trebuie.

Printre instituțiile care au nevoie urgentă de suport se numără Maternitatea Bucur. Aici, din 2480 de nașteri înregistrate anul trecut, 327 au fost nașteri premature, fiind nevoie de un incubator nou care va fi un ajutor atât pentru cadrele medicale din secția de nou născuți, cât și pentru copii și mamele lor.

Maternitatea Bucur este beneficiara primei donații din cadrul campaniei "Grijă pentru copii", lansată de Dorna alături de asociația Salvați Copiii, în toamna acestui an. Noul incubator este primul echipament medical pe care instituția îl primește  în ultimii cinci ani.

"1812 copii au pierdut lupta cu viața"

"Mulțumim Dorna pentru că s-a alăturat campaniei noastre de salvare a copiilor nou-născuți. Împreună vom putea să continuăm modernizarea și dotarea maternităților care au nevoie de sprijinul nostru pentru a oferi o șansă la viață pentru copiii născuți prematur. 1812 copii au pierdut lupta cu viața, înainte să împlinească vârsta de 1 an. Dorim să schimbăm această statistică dureroasă! Până acum, Salvați Copiii a reușit, prin generozitatea susținătorilor și companiilor să doteze cu echipamente performante 15 maternități din România și continuăm", a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

"Echipamentul este extrem de util"

"Mulțumim Asociației Salvați Copiii și Dorna pentru incubatorul primit, este primul echipament de care beneficiem după multă vreme. Orice copil născut înainte de termen are nevoie de căldură, de un incubator, cu atât mai mult cei din terapie intensivă. Echipamentul primit astăzi este extrem de util de cadrelor medicale din secția noastră, dar în primul rând copiiilor pe care îi îngrijim", a punctat Dr. Niculina Licuța Novaseliv, șef secție neontologie, Maternitatea Bucur.

Dorna a lansat campania "Grijă pentru copii" în toamna acestui an, cu scopul de a dota cu echipamente de specialitate cât mai multe maternități din România, ajutând astfel la îngrijirea nou născuților prematur.

În România, conform datelor statistice, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială de la primele ore de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel