Controverse la Spitalul Săpoca (Buzău). Alte trei cazuri șocante: L-a ținut legat cinci zile

Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a mai fost, și în alte dăți, în mijlocul scandalurilor.

În 2018, un pacient de 46 de ani, din comuna C.A.Rosetti, a fost găsit spânzurat în incinta Secției Nifon. Familia bărbatului era de părere că angajații de la spital sunt responsabili de producerea tragediei și spunea că bărbatul s-ar fi simțit rău din momentul în care i s-a schimbat tratamentul.

Bărbatul avea atacuri de panică, pusee de tensiune și traversa un episod depresiv. Când soția a văzut că nu mai răspunde la telefon, el dispăruse din salonul spitalului și a fost găsit după mai multe căutări spânzurat de un copac aflat în latura estică a curții spitalului. Bărbatul avea o familie frumoasă, era tatăl a doi copii și muncea de câțiva ani în străinătate.

Alt caz șocant de la Săpoca:

În urmă cu trei ani, Marian Trandaf, un deținut care și-a ucis mama cu sânge rece și care era internat la Secția Ojasca de la Săpoca, a reușit să evadeze ținând pe jar autoritățile și poplația din zonă. A fost găsit mort, după trei zile de căutări la marginea unei păduri din localitatea Mierea. La vremea respectivă, conducerea Spitalului Săpoca a invocat numărul mic de supraveghetori care nu îi permiteau să asigure o pază corespunzătoare în toate secțiile spitalului.

Bărbat tratat drept nebun

În 2016, un bărbat a fost legat de mâini în spitalul de la Săpoca, angajații de acolo crezând că este nebun. De fapt, omul era surdo-mut.

”Când nimeni nu mai credea ca va trăi... Dumnezeu a făcut o minune... merge și gândește bine, socializează, joacă remy... bătrânul nostru Gheorghisor Costel cel care a stat 5 zile ținut legat de mâini în spitalul Săpoca astazi a pasit in asociatie... medicul din Spitalul Sapoca îl trata ca fiind nebun, desi... el bietul de el, era doar surdo mut! Am luptat împreună cu el și am reușit... astăzi merge, pe picioarele lui vine la asociație! Parcă am și uitat coșmarul petrecut în luna noiembrie!”, povestea, la acea vreme, Ionica Tarău.

Așadar, după cum puteți vedea, situația de la Săpoca nu este nouă. De multă vreme, lucrurile mergeau prost în acest spital, fără ca nimeni să facă ceva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel