Constantin: Macovei i-a hipnotizat pe europarlamentarii PDL să voteze contra lui Orban

Daniel-Constantin
Daniel-Constantin

Liderul conservatorilor, Daniel Constantin, susține că europarlamentarilor PDL au votat împotriva numirii lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Conturi ”prin hipnoză, la ordinul Monicăi Macovei”, deoarece PDL nu a putut concepe că ministrul Afacerilor Euroepene nu răspunde la comenzi politice.

„Europarlamentarii democrat-liberali au votat prin hipnoză, la ordinele Monicăi Macovei, împotriva lui Leonard Orban. PDL dovedește astfel consecvență în lupta împotriva interesului național. După ce la referendum au denigrat țara și i-au stricat imaginea numai pentru a-și atinge propriile interese, acum și-au continuat munca începută cu meticulozitate”, a precizat, joi, Daniel Constantin, într-un comunicat de presă, potrivit NewsIn.

Modul în care eurodeputații PDL s-au comportat în Comisia de buget demonstrează cum democrat-liberalii se folosesc de credibilitatea ”anumitor” oameni, doar când interesul le-o cere.

,,Leonard Orban este o persoană respectată la nivelul structurilor europene, care nu a răspuns niciodată și nu va răspunde la comenzi politice. Acest lucru nu a putut fi conceput de către PDL, motiv pentru care a decis sabotarea alegerii sale pentru un post la Curtea Europeană de Conturi. PDL și-a arătat astfel, evident, modul în care se folosește de credibilitatea anumitor oameni. L-au numit ministru în guvernul Boc și mai apoi Ungureanu, doar ca să-și cosmetizeze imaginea de guvern incompetent. Acum, când nu le mai e de folos, întorc spatele experienței incontestabile pe care acesta o are, experiență care îl califică pentru obținerea unui post la Curtea Europeană de Conturi”, a comentat Constantin, în legătură cu PDL.

Preşedintele PC susține, în continuare, că votul europarlamentarilor PDL împotriva lui Leonard Orban în Comisa de Control Bugetar, a fost doar un ordin, ”prin hipnoză” al fostului, dovedind astfel că lupta democrat-liberalilor împotriva interesului național continuă.

,,Europarlamentarii democrat-liberali au votat prin hipnoză, la ordinele Monicăi Macovei, împotriva lui Leonard Orban. PDL dovedește astfel consecvență în lupta împotriva interesului național. După ce la referendum au denigrat țara și i-au stricat imaginea numai pentru a-și atinge propriile interese, acum și-au continuat munca începută cu meticulozitate”, a conchis Daniel Constantin.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a primit, miercuri seară, aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar, cu 14 voturi împotrivă și 12 pentru. Avizul este consultativ, la fel și cel al plenului Parlamentului. Consiliul poate accepta numirea sa chiar și în cazul unui vot nefavorabil în PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel