Congres PSD, retragere contracandidați. Dăncilă: Am emoţii

Premierul Viorica Dăncilă, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat, sâmbătă, înaintea Congresului partidului, că are emoţii, punctând că cei care vor decide sunt social-democraţii din teritoriu.

Am emoţii ca toţi ceilalţi. Nu am de unde să ştiu dacă se retrage cineva. Cei care vor decide sunt colegii din teritoriu, a spus Dăncilă la intrarea în Sala Palatului. Întrebată despre şefia Organizaţiei de Femei, ea a arătat că o decizie o va lua după Congres.

Nu pot să gândesc în viitor, despre ceea ce voi face. Sper să fi câştigat încrederea colegilor din teritoriu, a adăugat Viorica Dăncilă. Întrebată de ce s-a răzgândit în privinţa candidaturii la funcţia de preşedinte executiv al PSD, Dăncilă a spus că a primit încurajări de la colegi în acest sens. 'Când am vorbit cu dumneavoastră şi am spus acest lucru (că nu va candida pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD - n.r.) chiar credeam acest lucru. Am primit numeroase telefoane din teritoriu, colegele mele preşedinte de organizaţii m-au îndemnat să candidez, am primit multe telefoane şi de la colegi, candidatura mea susţinută de însuşi primarul general al Capitalei - m-au făcut să iau această decizie. Am văzut că am generat un val de încredere şi atunci am zis că trebuie să nu îi dezamăgesc pe cei care au încredere în mine', a spus ea.

Rezoluţie cu titlul 'România europeană'

Dăncilă a precizat că este nevoie ca la Congresul PSD să fir adoptată acea rezoluţie cu titlul 'România europeană', pentru că în ultimul timp dimensiunea europeană nu a fost apreciată.

[citeste si]

'Adoptăm această rezoluţie pentru că în ultimul timp cred că nu am apreciat destul de mult dimensiunea europeană. Suntem stat membru al UE, ne aşteptăm la provocări legate de Brexit, de preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi bineînţeles că trebuie să creştem această dimensiune şi să arătăm că locul României este în Europa. Credem în acest lucru, dar trebuie să şi demonstrăm', a încheiat aceasta. Social-democraţii se reunesc sâmbătă în Congres extraordinar la Sala Palatului, prilej cu care 24 de candidaţi vor cere votul forului de conducere pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi regionali ai PSD. Nu vor fi alegeri pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel