Urmărește emisiunea live


Condamnare Voiculescu. Procurorul DNA care l-a anchetat, prima declarație

Foto: barfadeiasi.ro
Foto: barfadeiasi.ro

Procurorul ieșean Emilian Eva, care l-a anchetat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a vorbit, prima oară după condamnarea omului de afaceri la zece ani de închisoare. 

Pentru ziaruldeiasi.ro, Emilian Eva a declarat: "Ca regulă profesională, mi-am impus să nu comentez hotărârile pe care instanţele de judecată le iau la rechizitoriile pe care le întocmesc, indiferent dacă acestea sunt în acord cu concluziile mele sau sunt diferite. De aceea nu am să fac aprecieri pe această temă. Totuşi, vreau să fac câteva precizări care nu privesc sentinţa, ci anumite comentarii făcute la adresa mea de către persoane implicate în dosar sau de alţii care s-au pronunţat pe marginea acestuia şi au avut acces la media. Mai întâi vreau să spun clar că nimeni nu a făcut vreo presiune asupra mea să iau vreo măsură sau alta în cursul desfăşurării anchetei. Nimeni nu a venit să-mi dea vreo sugestie sau să-mi sugereze ceva". 

VEZI și: Victor Ciutacu, întâlnire față-n față cu Dan Voiculescu

Fostul procuror DNA a adăugat: "S-a speculat şi că am încercat să influenţez expertul DNA la calcularea prejudiciului, ceea ce este, de asemenea, neadevărat. Experţii DNA fac parte dintr-un serviciu aparte, au propriile reguli şi metode de lucru. Sunt tehnicieni care lucrează după rigorile propriilor meserii. Apoi trebuie să spun că toate audierile s-au făcut în prezenţa avocaţilor celor învinuiţi, uneori fiind nevoit să solicit sala de consiliu, pentru că erau foarte mulţi şi nu încăpeam toţi în birou". De asemenea, fostul procuror DNA a precizat că toate deciziile luate în acest dosar au fost doar ale lui, "pe baza probelor pe care le-am avut şi a concluziilor care reieşeau din acestea."

Emilian Eva a părăsit DNA Iaşi la începutul acestui an, urmare a unei cereri personale, el activând în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel