Complexul Energetic Oltenia nu va fi privatizat, afirmă Ponta

oltenia
oltenia

Victor Ponta a susţinut, marţi, că nu se pune problema privatizării majoritare a Complexului Energetic Oltenia, acesta menţionând că se vor lista pe bursă 15% din companie, aceasta înregistrând profit "după pierderile epocii Videanu".

"Am discutat ieri şi va fi şi în scrisoarea de intenţie, la complex doar 15% vom scoate pe bursă, nu se pune problema privatizării majoritare din trei motive. În acest moment Complexul Energetic Oltenia a trecut din nou pe profit după pierderile epocii Videanu, care sigur vor avea urmări la un moment dat la DNA, în al doilea rând are management privat în baza ordonanţei 109 şi în al treilea rând în urmă cu o săptămână tocmai a semnat un parteneriat, o investiţie de un miliard de dolari la Rovinari aşa încât dacă ai profit dacă ai management performant şi dacă ai investiţii semnificative de ce trebuie să vinzi o societate?

Cei 15% care se listează pe bursă prin majorare de capital permit atragerea a unor noi investiţii în dezvoltare şi în condiţiile de mediu. A fost agreată această idee (de FMI - n.red)", a declarat acesta la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel