Comoara din Marea Caraibelor. Valoare uriașă

Comoară. Epava unui  vas francez scufundat în 1708 a fost identificată cu ajutorul unui robot subacvatic. Valoarea comorii care se află în epavă este evaluată la câteva miliarde de dolari.

Comoară. Un robot subacvatic a descoperit pe fundul Marii Caraibilor o adevarata comoara. Este  vorba despre epava unei nave scufundate in 1708. Nu doar epava in sine e o comoara, ci si ce s-a gasit in ea: 62 de tunuri ornate cu delfini, aur, argint si smaralde. Valoarea tuturor obiectelor gasite ajunge la 17 miliarde de dolari.

Vezi si: EXCLUSIV Cavalerii Templieri, comoară pierdută. Misterul uriașei bogății

Nava San Jose, una franceza, s-a scufundat in urma unei lupte pe viata si pe moarte cu britanicii. Plecase cu obiectele pretioase din Peru, fara escorta, pentru ca aceasta intarziase, ceea ce a fost o greseala imensa. Nu a avut nicio sansa in fata a patru nave britanice, dotate la randul lor cu tunuri.

Bombardata din patru parti, nava a luat foc, s-a rupt in doua si s-a scufundat, impreuna cu cele 500 de persoane care erau la bord.

Epava se afla in apele columbiene, dar apartinea Spaniei. Chiar si acum mai exista dispute privind aceste drepturi, iar dupa localizarea epavei ONU a cerut Columbiei sa nu exploateze comercial descoperire.

Deocamdata autoritatile din Columbia nu vor sa spuna locul exact in care se afla epava si comoara, dar precizeaza ca aceasta inca exista si nu a fost jefuita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel